Films en seriesFilms en series

donderdag 18 april 2013

The name’s Secretan, James Secretan

Secretan, en niet Bond. Die naam wilde Ian Fleming in eerste instantie gebruiken als schuilnaam voor 007. Dat blijkt uit een conceptversie van Flemings eerste Bond-boek Casino Royale meldt TIME Magazine.

Flemings nicht Kate Grimond die het document bezit, kwam hier onlang mee naar buiten ter viering van het zestigjarig jubileum van de eerste Bond-thriller. Felix Leiter van de CIA stelt zich in deze versie aan Bond voor, waarop Bond reageert met: "Mine's Secretan. James Secretan." Grimond vermoedt dat het waarschijnlijk te ingewikkeld was om de namen Bond en Secretan door elkaar te gebruiken, vandaar dat haar oom Secretan uiteindelijk heeft geschrapt.

James Bond gebruikt in de boeken en films geregeld schuilnamen. Echter wordt Secretan door Fleming nooit meer genoemd.

Ook Miss Moneypenny had eerst een andere naam: Miss Pettavel. Een verbastering van Miss Pettigrew, de assistente van destijds het hoofd van MI6 Stewart Menzies.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures