Films en seriesFilms en series

zondag 14 april 2013

Schrijver GoldenEye overleden

Scenarioschrijver Michael France is overleden. France schreef het verhaal waarop de James Bond-film GoldenEye is gebaseerd. Zijn zus Suzanne France heeft hem vrijdag dood aangetroffen in zijn woning. Michael France is 51 jaar geworden.


France leed aan diabetes en was al geruime tijd ziek. Toch komt zijn dood onverwacht, aldus Suzanne France tegenover Tampa Bay Times.

Michael France ontving de credit van 'story by' voor de film GoldenEye uit 1995. De credits voor het scenario gingen naar Jeffrey Caine en Bruce Feirstein. Een onterechte beslissing van de WGA (Writers Guild of America) vond France, aangezien het grootste deel van het scenario van GoldenEye van hem afkomstig is.

006 en 007 op missie in het wapendepot in het Russische Archangelsk

France bedacht onder meer de verhaallijn rond Alec Trevelyan, agent 006. De doodgewaande compagnon van Bond die uiteindelijk de grote schurk van de film blijkt te zijn. Het was France opgevallen dat er in de voorgaande films wel over andere 00-agenten werd gesproken, maar die hadden niet of nauwelijks een rol in het verhaal. Met 006 kreeg Bond er in 1995 een memorabele tegenstander bij.

Naast GoldenEye is Michael France bekend als schrijver (en scenarist) van Cliffhanger (1993) en van de superheldenfilms Hulk (2003), The Punisher (2004) en Fantastic Four (2005).

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures