Films en seriesFilms en series

zondag 6 oktober 2013

Double-O-CD

Hoe prop je alle James Bond-titelsongs op één cd? Antwoord: dat lukt sinds Skyfall niet meer...

Een jaar na dato kom je daar pas achter. Beetje laat misschien, maar wie brandt er tegenwoordig nog cd's?


In de auto is het heel prettig. En het is gewoon heel erg fijn om ná Crawl, End Crawl (de eindmuziek van Quantum of Solace) Skyfall door de auto te horen galmen. Simpelweg omdat dat de juiste volgorde is. En met een dubbel-cd houd je opeens heel veel ruimte over, zodat er voldoende plaats overblijft om er additionele songs op te zetten. Eindelijk mogen het prima Where Has Every Body Gone?, The Experience of Love en Surrender ook meedoen.

Het is dus een dubbel-cd geworden met de alle titelsongs en de meeste additional songs erop. Zodat de eerste cd van James Bond Theme tot aan A View to a Kill loopt. Inclusief Mr. Kiss Kiss Bang Bang door Dionne Warwick, We Have All the Time in the World, de discoversie van Moonraker en Make It Last All Night uit For Your Eyes Only. Komen we uit op 18 tracks van in totaal 53 minuten.


En dan de tweede cd, ook niet mis. Die loopt van The Living Daylights tot en met Skyfall. Eindelijk die laatste song ook van de partij om de boel compleet te maken. Daar tussendoor: Where Has Every Body Gone? en If There Was a Man van The Pretenders, If You Asked Me To van Patti LaBelle, The Experience of Love, Surrender, Only Myself to Blame en Crawl, End Crawl. Maakt 16 tracks met een totaal van 1,1 uur.

Al met al de compleetste 007-verzamelplaat denkbaar. Zonder hinder van Do You Know How Christmas Trees Are Grown? en Dirty Love.

Dat niemand hier ooit is opgekomen een échte uitgave van te maken! Kassa!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Kan ik er bij u 1 bestellen? Want idd, niets is zo heerlijk als deze muziek keihard in de auto te beluisteren!

P.s. Presenteert u toevallig ook iets op tv? Want uw naam komt mij bekend voor nl.

Maar hoop snel iets van u te horen,

Groetjes Analijn

Jasper Hartog zei

Dank Analijn voor je reactie. Maar die cd zal je zelf moeten maken! Zou prachtig zijn als er zo'n cd zou komen, maar denk niet dat die ooit gemaakt zal worden. Dus, voor zover je ze nog niet hebt, alle cd's kopen en de songs op een cd'tje branden. Of misschien dat je wel iemand kent die de muziek heeft? Succes!

Anoniem zei

Zal eens kijken of dat mij gaat lukken, ben nl niet zo handig hierin. Maar als t mij is gelukt, geef ik je wel seintje. Maar deze cd cover van u ga ik alvast uitprinten ;)
Fijne avond! xx

Unknown zei

Het is wel mogelijk om alle 23 Thieme songs op 1CD te krijgen. Het vereist echter wat aanpassingen. Van Dr.No tot TLD verandert er niets. Van LTK, GE & TND heb ik de Radio Edits gebruikt. In mijn optiek zijn deze beter, zeker de edit van GE. Ook van DAD & SF heb ik edits gebruikt. Dan past het wel op 1CD. Mijn probleem komt pas bij Bond 24, dan gaat het echt niet meer lukken. Maar dankzij jou heb ik daar nu ook een goed idee voor;-)

Martijn

Jasper Hartog zei

Heb ik ook nog mee zitten stoeien. Maar de edit van bijvoorbeeld LTK die ik heb, vind ik kwalitatief niet goed genoeg, en het doet in mijn optiek af aan de bedoeling van het nummer. Dat geldt eigenlijk voor alle edits.

Bij AVTAK heb ik ook geprobeerd om het te redden met de edit die gemaakt is voor de eindcredits. Maar toch is die dubbel-cd nog de fijnste optie, met genoeg ruimte voor die andere pareltjes...

Jasper Hartog zei

Nou het is ook geen definitieve lijst natuurlijk. Alleen zonder Skyfall kan het feest niet compleet zijn. Dat was ook mijn reden om een nieuwe cd te maken.

Ben niet thuis in Spotify, maar als Adele niet beschikbaar is, dan slaat dat hele Spotify toch nergens op?


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures