Films en seriesFilms en series

vrijdag 13 december 2013

'Bond zou zichzelf dooddrinken'

James Bond zou zichzelf dood hebben gedronken. Tot die conclusie komen Britse wetenschappers na analyse van de veertien Bond-boeken van Ian Fleming. Ze schreven erover in het toonaangevende Britse medische tijdschrift BMJ.

Uit de analyse blijkt dat 007 gemiddeld 92 drankjes per week naar binnen werkt, meer dan 13 per dag. Dat is vier keer zo hoog als de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.
Bond dronk op een dag zelfs bijna 50 glazen alcohol. In het boek You Only Live Twice drinkt de spion het meest: 226 drankjes. In The Man with the Golden Gun giet hij het minste alcohol naar binnen: 41 glazen in drie dagen.

Door zijn hoge drankgebruik zou James Bond in de hoogste risico-categorie vallen. De onderzoekers denken dan ook dat de geheim agent rond zijn 56ste dood zou gaan aan de gevolgen van zijn alcoholconsumptie.

Noot van Bond Blog: geestelijk vader Ian Fleming was ook een stevig drinker, en roker. Hij overleed in 1964 op 56-jarige leeftijd.

Ga naar hier voor het gesprek op Radio 2.

Bron: NOS

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures