Films en seriesFilms en series

vrijdag 20 december 2013

Wat heeft Bond op de bank staan?

Beetje onzin dit, maar wel grappige onzin. En globaal gezien klopt het misschien ook wel een beetje. Hoewel de informatie iets gedateerd is, en de gegevens niet overal even goed onderbouwd worden.

Goed. Celebrity Networth heeft uitgerekend wat de filmsterren op de bank hebben staan. We laten alle sterren liggen, behalve die zes. Die zes die zich James Bond mochten/mogen noemen.

Van rijk naar arm:

1. SEAN CONNERY: 300 miljoen dollar

Hoe de oer-Bond precies aan zijn centen is gekomen, staat niet vermeld. Maar het is ongetwijfeld zijn verdienste in de filmwereld waarmee hij dit fortuin heeft vergaard. En misschien dat een stukje Spaanse belastingontduiking hem ook nog wat geld heeft opgeleverd. Hij had overigens twee keer zo rijk kunnen zijn, als hij de rol van Gandalf in The Lord of the Rings niet had afgeslagen. Maar hij begreep naar eigen zeggen het script niet...

2. GEORGE LAZENBY: 100 miljoen dollar

Het kunnen niet zijn memorabele filmrollen zijn die Lazenby op de tweede plaats in deze ranking zet. Ook zijn eenmalig Bond-optreden heeft hem geen fortuin opgeleverd. Nee, Lazenby moet het vooral hebben van onroerend goed. Naar verluidt bezit de tweede Bond wereldwijd een groot aantal huizen. Van Amerika tot China, en natuurlijk in zijn geboorteland Australiƫ.

3. ROGER MOORE: 90 miljoen dollar

De langst dienende 007, die met de Bond-films onbetwist een zeker fortuin bij elkaar heeft geharkt. Daarvoor en daarna heeft Moore op filmgebied niet heel veel betekend - als televisiester boerde hij al eerder goed, met rollen in The Saint en The Persuaders. Maar hoe hij precies aan deze derde plek in de ranking komt, wordt niet geheel duidelijk.

4. PIERCE BROSNAN: 80 miljoen dollar

Datzelfde geldt voor Pierce Brosnan, de vijfde Bond. Met vier Bond-films op zijn naam heeft hij financieel goed gescoord - bij iedere nieuwe film kwamen er weer een aantal miljoenen extra bovenop. En zo zet EON Productions haar eigen spionnen makkelijk buitenspel: ze worden gewoon te duur. Een vierde plek voornamelijk dankzij Bond dus, wat overigens niet uit het artikel blijkt.

5. DANIEL CRAIG: 45 miljoen dollar

De huidige Bond eindigt in deze ranking op een vijfde plaats, maar dat is waarschijnlijk niet terecht. Gezien het artikel over hem, dateren de gegevens uit 2008. Skyfall en andere producties als Tin Tin, Dragon Tattoo en Cowboys & Aliens niet meegerekend dus. Dat heeft hij vast niet allemaal gratis gedaan...

6. TIMOTHY DALTON: 10 miljoen dollar

Of je ontevreden moet zijn met een laatste plaats valt te bezien als je 10 miljoen op de bank hebt staan. De vierde 007 mocht maar twee Bond-films maken, waar hij zeker niet armer van is geworden. Veel memorabel filmwerk heeft Dalton voor en na die tijd niet gehad, hij staat liever op het toneel.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures