Films en seriesFilms en series

maandag 30 maart 2015

Wilson: 'Grootste opening 007 ooit'

De pre-title sequence van Spectre, oftewel de openingsscène van de nieuwste Bond-film, belooft de 'grootste' ooit te worden. Dat zegt producent Michael G. Wilson in filmmagazine Empire. De beginscène worden momenteel opgenomen in Mexico-Stad, waar het festival The Day of the Dead wordt nagebootst met medewerking van 1500 uitgedoste figuranten.

Parade van The Day of the Dead in Mexico-Stad
Regisseur Sam Mendes op locatie in Mexico-Stad

Het afsluiten van het centrum van de hoofdstad is volgens Wilson nog de grootste stunt. Om vervolgens het complete festival in gang te zetten - dat is een ambitieuze operatie die zelfs voor 007-begrippen een uitdaging is. Vergelijkbaar met het carnaval in Rio in Moonraker (1979), verwijst de producent, maar dan in het kwadraat.

Verder bevat de openingsscène in Mexico een spectaculaire helikopterstunt, een achtervolging door de hossende menigte en exploderende gebouwen. 

Stunten in een vliegende helikopter

Na de opnames in Mexico-Stad, verkast het filmteam naar Marokko en vervolgens (terug) naar Pinewood Studios.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures