Films en seriesFilms en series

woensdag 25 maart 2015

Waarom zijn vrouwen zo dol op 007?


Ab Zagt, filmredacteur van het AD, reist deze week naar Mexico-City voor de opnamen van de nieuwe Bond-film Spectre. De komende dagen blikt hij in een serie columns terug op zijn 007-verleden en vertelt over zijn ervaringen op de filmset.


Soms begrijp ik vrouwen wel. Vooral als ze toegeven gecharmeerd te zijn van een bepaalde acteur die ik ook wel waardeer.

De verzoeken die ik als filmredacteur van het AD regelmatig krijg van het andere geslacht om in contact te komen met filmsterren lopen zeer uiteen. Johnny Depp (nooit doen), Hugh Jackman (keurig getrouwd), Marwan Kenzari (toffe gast) of zelfs onlangs GTST-gezicht Guido Spek (waarom?) zijn enkele voorbeelden van heren met wie bepaalde dames graag in contact willen komen.

Een speciale categorie vormen de vertolkers van James Bond. Ik heb ze allemaal wel eens ontmoet, met uitzondering van de eendagsvlieg George Lazenby (uit het onderschatte On Her Majesty's Secret Service) die geld vraagt voor vraaggesprekken. De overige vijf heb ik allemaal wel eens gesproken. Twee van hen, Sean Connery en Roger Moore, na hun dienstverband als 007. Connery (84) was een gemoedelijke brombeer die - vermoedelijk door ruzies met de producenten - geen woord meer vuil wilde maken aan James Bond.

Roger Moore en Sean Connery

Inmiddels schijnt de Schotse icoon door alzheimer niet eens meer te weten dat hij ooit de geheim agent heeft gespeeld. Moore (87) is een ander verhaal. Hij oogt tegenwoordig breekbaar, heeft moeite met opstaan, maar schudt aan de lopende band anekdotes over 007 uit zijn mouw. Hij is echt trots op zijn Bond-verleden.

De eerste Bond-acteur die ik in zijn functie als 007 mocht interviewen was Timothy Dalton (70). Een vrouwelijke AD-collega ging zelfs in het Amstel Hotel met een vriendin aan een belendend tafeltje zitten om een glimp van Dalton op te vangen. Het gesprek kon zij door de dragende stem van deze van oorsprong toneelacteur bijna letterlijk volgen. Pierce Brosnan (61) heb ik voor al zijn Bond-films ontmoet. Een man met stemmingswisselingen.

Pierce Brosnan in Die Another Day (2002)

Een keer - op de set van Die Another Day in de Pinewood Studios - was hij zeer slecht in zijn hum toen er 's ochtends in een Engelse tabloid een onwelgevallig artikel over zijn privéleven was verschenen. Even had hij geen trek in persmuskieten. Maar als Brosnan in vorm was, kreeg je altijd een goed verhaal.

Blijft over Daniel Craig (46). Ik zag hem op de Bahama's in actie in de eerste scène voor Casino Royale. Hij stond strak van de spanning, ook in de gesprekken later op de dag. Maar Craig heeft inmiddels Bond-bloed in zijn aderen. Benieuwd wat hij deze week in Mexico-City te melden heeft.

Bron: AD

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures