Films en seriesFilms en series

vrijdag 24 april 2015

'Craig weigerde Sony-telefoon'

Sony was bereid 5 miljoen dollar te betalen om zijn telefoons in de nieuwe James Bond-film te krijgen, maar acteur Daniel Craig heeft naar verluidt geweigerd. Mogelijk is een bod van Samsung wel geaccepteerd.

Dat blijkt uit gelekte e-mails van Sony die zijn buitgemaakt bij de grote hack eerder dit jaar.


Sony Ericsson K800i in Casino Royale

Dat Sony 5 miljoen dollar had geboden om de nieuwe Xperia Z4 in de James Bond-film Spectre te krijgen was al bekend, maar volgens de mail heeft Craig het bod afgeslagen.

Andrew Gumpert, hoofd Business Affairs & Administration bij Columbia Pictures, schrijft in een mail dat er ook een bod is binnengekomen van Samsung. Dat bedrijf zou eveneens bereid zijn geweest 5 miljoen dollar te betalen en wilde bovendien 50 miljoen dollar uitgeven aan promotionele advertenties, veel meer dan Sony.


Sony Xperia T in Skyfall

Maar geld was niet de enige reden om niet voor Sony te kiezen. Zo schrijft Gumpert: "Naast de geldfactor, is er ook nog een creatieve factor. Sam en Daniel willen de Sony-telefoon niet in de film. De gedachte, subjectief of objectief, is dat James Bond alleen het beste gebruikt en in hun ogen is de Sony-telefoon niet het beste."

Wel zegt Gumpert dat als Sony met een goed bod komt, Barbara Broccoli, producer van de Bond-films, bereid is te gaan praten met Mendes en Craig om het aanbod er creatief doorheen te drukken. "Dat resultaat kan natuurlijk niet gegarandeerd worden, maar de producers leken oprecht in het gesprek."

De mail werd verstuurd in oktober 2014. Recentere mails zijn niet gelekt en het is dus onduidelijk of de Sony-telefoon definitief afgewezen is.


Bron: NU.nl

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2023
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures