Films en seriesFilms en series

vrijdag 2 september 2016

Waarschuwing voor 'James Bond-overvallen'

Transport en Logistiek Nederland (TLN) waarschuwt voor 'James Bond-achtige' overvallen op vrachtwagens, schrijft de NOS. De wagens worden volgens TLN al rijdend door bendes met verschillende auto's beroofd. In Nederland zijn zes meldingen gedaan van dit soort overvallen, zegt TLN.Volgens TLN-voorzitter Arthur van Dijk merkt de chauffeur niets van de diefstal. Hij zegt dat bendes gebruikmaken van meerdere auto's die een vrachtwagen op de weg 'isoleren'. Een van de auto's gaat zo dicht achter de vrachtwagen hangen dat de chauffeur de auto niet kan zien. Een dief klimt vervolgens op de motorkap van de auto en breekt vanaf daar in in de laadruimte van de vrachtwagen.

Bij de zes Nederlandse voorvallen waren de wagens bij aankomst plotseling leger, zonder dat de chauffeurs onderweg waren gestopt. Volgens Van Dijk is er voor de politie genoeg aanleiding om de meldingen serieus te nemen. 

Hoewel de actie zeer spectaculair te noemen is, en prima in een Bond-film zou passen, komt een dergelijke overval in geen van de 24 James Bond-films voor. Het dichtst in de buurt komt onderstaande overstap uit Licence to Kill (1989), waarin Timothy Dalton als 007 de trucks van Sanchez probeert tegen te houden. Wellicht een ideetje voor Bond 25?2 opmerkingen:

Thomas Hobma zei

Dit vind ik ├ęcht 1 van de allerbeste scenes in de hele Bondgeschiedenis!

Jasper Hartog zei

Helemaal mee eens! Gaat alleen iets minder gestroomlijnd dan de overvallers in bovenstaand filmpje :)


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures