Films en seriesFilms en series

maandag 5 september 2016

'Sony biedt Craig 135 miljoen'

Onderstaand bericht, afkomstig van het ANP, staat te lezen op NU.nl. Echter, zoals de vork momenteel in de steel zit, is Sony vooralsnog helemaal niet betrokken bij de volgende Bond-film.

'Sony biedt Daniel Craig 135 miljoen voor James Bond-rol' 


Het film- en televisieconcern Sony Pictures heeft acteur Daniel Craig 135 miljoen euro geboden voor het vertolken van de hoofdrol in de komende twee James Bond-films.

Dat meldt RadarOnline. De Engelse acteur (48) volgde in 2005 Pierce Brosnan als James Bond op. Hij heeft er inmiddels vier films als de superspion opzitten. Na voltooiing van de laatste, Spectre (2015), hield Craig de boot af toen hem de vraag werd voorgelegd of hij nogmaals Bond wilde spelen.

Wie in elk geval niet terugkeert, is regisseur Sam Mendes, de man die de laatste twee Bond-fims voor zijn rekening nam. Producer Barbara Broccoli, die al bezig is met de komende twee films, rekent erop dat Craig Bond blijft vertolken. Craig was goed voor vier kassuccessen en geweldige recensies voor de rol.

Volgens een bron rond Sony zou de filmstudio het succes van Craig als 007 graag willen voortzetten, om daarna een nieuwe Bond-reeks te starten met een jongere acteur die de rol van geheim agent op zich zal nemen.

Craig zou een eerder bod van 88 miljoen voor de volgende twee films hebben afgeslagen. Met de vier films waarin hij Bond vertolkte, verdiende de acteur naar verluidt 49 miljoen euro.

De filmdistributeur had een contract met MGM voor vier James Bond-films. Met Spectre kwam daar vorig jaar (voorlopig) een eind aan.

Of MGM opnieuw met Sony in zee gaat, is nog maar de vraag. Eén van de grote vraagtekens rond de nieuwste Bond-film is juist dat er nog helemaal geen nieuwe partner gevonden is. Zolang die er niet is, is Bond 25 nog erg ver weg en heeft Sony, naar mijn bescheiden mening, helemaal niets te zeggen...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2023
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures