zaterdag 25 februari 2017

James Bond bijna in Chinese handen

James Bond-studio MGM was eind vorig jaar bijna in Chinese handen geweest, meldt fansite MI6 op basis van artikelen van de New York Post en The Wall Street Journal. Met de komst van de nieuwe president van de Verenigde Staten lijkt die kans inmiddels verkeken.


Eén van de verkiezingsbeloftes van Donald Trump was een forse belastingverlaging doorvoeren in de VS. Goed nieuws voor de Amerikanen, maar het overheidsgeld moet toch ergens vandaan komen. Dat zouden buitenlandse bedrijven moeten ophoesten door het betalen van een forse grensbelasting. Met andere woorden: het is voor de buitenlandse markt helemaal niet gunstig om zaken met de Amerikanen te doen.

De Chinezen hebben hun interesse in de Amerikaanse filmstudio daarom laten varen, van een mogelijke overname van MGM lijkt geen sprake meer. En daarmee staat MGM er even wankel voor als een jaar geleden. Zonder partner of een andere financiële impuls redt de filmstudio het gewoonweg niet een Bond-film van de grond te tillen.

MGM zelf ontkent overigens ten stelligste dat de studio te koop is en dat het bedrijf sterker staat dan ooit. Over alternative facts gesproken...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2020
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures