Films en seriesFilms en series

woensdag 8 februari 2017

Tweede niet-Bond-project voor Eon

Niet dat het verboden is, en als er voorlopig toch geen James Bond-film in de pijplijn zit, waarom ook niet, maar zo schiet het natuurlijk helemaal niet op met Bond 25: Eon Productions heeft zich voor de tweede keer in korte tijd verbonden aan een nieuw filmproject.

Eon Productions: Barbara Broccoli en Michael G. Wilson

Variety meldt dat Eon Productions de film Nancy gaat coproduceren. Nancy gaat over een vrouwelijke oplichter die verstrikt raakt in haar eigen leugens. De hoofdrol wordt gespeeld door Andrea Riseborough (Birdman, Nocturnal Animals).

Nancy, dat volgend jaar moet uitkomen, is na Film Stars Don't Die in Liverpool (releasedatum ergens dit jaar), het tweede filmproject in korte tijd van Eon buiten James Bond.

Annette Bening en Jamie Bell in Film Stars Don't Die in Liverpool

Eon Productions verbindt zich slechts zelden aan projecten naast de 007-films. Echter de laatste jaren steeds vaker, in 2014 waren Barbara Broccoli en Michael G. Wilson uitvoerend producenten van The Silent Storm (met Damian Lewis en Andrea Riseborough) en Radiator.

Albert R. Broccoli en medeoprichter van Eon Productions Harry Saltzman, waagden zich als Eon eenmalig aan een niet-007-project: Call Me Bwana (1963). Daarbuiten produceerde met name Saltzman tal van andere projecten, Broccoli hield zich, met uitzondering van Chitty Chitty Bang Bang (1968), enkel met James Bond bezig. Uiteindelijk werd een veelheid aan nevenprojecten, ook buiten het produceren van films om, Saltzman te veel, waardoor hij genoodzaakt was zich uit Eon Productions terug te trekken.

Cubby Broccoli en Harry Saltzman met Roger Moore op locatie voor Live and Let Die (1973)

Onzin om te stellen dat de huidige Bond-producenten op hun tellen moeten passen, en als Bond 25 zich eenmaal aandient, zullen zij zich ongetwijfeld daar op richten. Toch is dit opnieuw een teken dat er in een nieuwe James Bond-film voorlopig totaal geen schot zit.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures