Films en seriesFilms en series

zondag 21 mei 2017

De zoon van Jaws

De Nederlandse bodybuilder Olivier Richters (27 jaar, 2 meter 18) is momenteel op het filmfestival van Cannes om zich in de kijker te spelen bij internationale filmmakers. In het AD zegt de Dutch Giant dat hij de zoon van Jaws uit James Bond wil spelen. Een kans die hij mogelijk acht aangezien er in recente Bond-films meerdere personages uit oude Bond-films nieuw leven is ingeblazen.

Olivier Richters (rechts uiteraard) met de Hulk, Lou Ferrigno (1.95)

Goed nieuws voor Richters; hij hoeft niet te bedelen voor een rol als 'zoon van', mochten de filmmakers Bonds beroemde tegenstander met stalen gebit terughalen, dan kan hij zich gewoon voorstellen als 'Jaws'. Blofeld uit Spectre is immers ook niet de zoon van de oude Blofeld, en Miss Moneypenny niet de dochter van Lois Maxwell, enzovoort.

Met een wat luchtigere aanpak van de laatste Bond-film (Bond mocht op tijden weer ouderwets leuk zijn) zou een terugkeer van Jaws wellicht tot de mogelijkheden behoren. Hoewel de reusachtige schurk perfect past bij de cartooneske Bond-wereld van Roger Moore, zou hij in een Daniel Craig-film misschien ook niet misstaan.

Richard Kiel (ook 2.18) als Jaws in The Spy Who Loved Me (1977) en Moonraker (1979)

Dan moet Richters het eerst nog even opnemen tegen Dave Bautista, die als Mr. Hinx uit de vorige film graag terug wil keren. In de zoektocht naar een geschikte Hinx, werd uitgegaan van een krachtpatser die in de voetsporen van Oddjob en Jaws kon treden, in zekere zin is Hinx met zijn stalen duimnagels al een reïncarnatie van deze twee iconische schurken.

Dave Bautista als Mr. Hinx in Spectre (2015)

Mocht Jaws inderdaad tot de eregalerij uit het roemruchte Bond-verleden blijven behoren, dan voorzie ik voor Richters alsnog een mogelijkheid als Bond-boef. Niet als 'de zoon van', maar als een unieke schurk. Met stalen oorwarmers of zoiets...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures