Films en seriesFilms en series

vrijdag 26 mei 2017

For Your Eyes Only terug in de bioscoop

For Your Eyes Only keert op 5 juni eenmalig terug in de bioscoop. De vijfde Bond-film met Roger Moore wordt vertoond ter nagedachtenis van de dinsdag overleden Bond-acteur.

Op het officiële Twitteraccount van Roger Moore staat te lezen dat ook The Spy Who Loved Me opnieuw wordt uitgebracht. Echter is in Nederland nog geen bioscoop bekend die deze film in het programma heeft opgenomen.

In For Your Eyes Only (1981) staat James Bond na het buitenaardse avontuur van Moonraker (1979) weer met beide benen op de grond. Weg zijn de megalomane bouwwerken van Ken Adam, waardoor de film niet alleen meteen een stuk goedkoper uitpakte; een James Bond-film is voor het eerst in jaren ook echt weer spannend. Deze Bond krijgt rake klappen en heeft een minimum aan gadgets tot zijn beschikking. De stunts blijven onverminderd spectaculair. De achtervolging met de gele 2CV werd een klassieker, de beklimming aan het eind is een regelrechte nagelbijter.

Zie voor meer informatie over de film het artikel Gered door een schoenveter, ter ere van de 35e verjaardag van For Your Eyes Only vorig jaar.De film wordt vertoond in 4K en bevat geen ondertiteling. Kaarten voor 5 juni zijn te bestellen bij Pathé. De opbrengst komt ten goede aan Unicef.

1 opmerking:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures