Films en seriesFilms en series

dinsdag 30 mei 2017

Molly Peters (75) uit Thunderball overleden

De Britse actrice Molly Peters is overleden, dat meldt 007.com vandaag. Peters speelde in Thunderball (1965) de rol van Patricia Fearing, de verpleegster van Shrublands die zich over James Bond (Sean Connery) ontfermt.


Nadat James Bond flink onderhanden is genomen door kolonel Jacques Bouvar, en daarbij bewerkt is met een metalen pook, moet hij zich op orders van M melden bij kuuroord Shrublands. Daar wordt hij ter zijde gestaan door verpleegster Patricia Fearing, die de handtastelijke vrouwenverslinder regelmatig van zich af moet slaan.Voordat zij met acteren begon, werkte Peters als model. Ze werd ontdekt door Bond-regisseur Terence Young.

Haar optreden in Thunderball ging voor de Britse filmkeuring iets te ver, waardoor de film bijna een hogere leeftijdsclassificatie kreeg. Daarop besloten de filmmakers de meest pikante scènes uit de film te schrappen of in te korten. Dat verhinderde overigens niet dat Peters alsnog de boeken in is gegaan als de Bond-girl die als eerste volledig uit de kleren ging.

Molly Peters te midden van Terence Young en Sean Connery

Rond de release van Thunderball was zij in vol ornaat te zien in diverse blootbladen, waaronder Playboy Magazine, waarin Bond-scenarist Richard Maibaum een artikel over Bond-girls publiceerde.

Na Thunderball had Peters slechts een bescheiden acteercarrière. Onenigheid met haar agent lijkt hier mede schuldig aan te zijn. Na 1968 is zij in geen enkele productie meer te zien geweest.

Molly Peters was een graag geziene gast op James Bond-evenementen. Ze overleed op 75-jarige leeftijd.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures