Films en seriesFilms en series

maandag 5 februari 2018

Nederlandse uitgeverijen laten Horowitz links liggen

Het is nog steeds een raadsel waarom in 2015 geen Nederlandse uitgever kon worden gevonden voor Trigger Mortis van Anthony Horowitz. Nu zijn tweede James Bond-boek op komst is, lijkt in het Nederlands taalgebied wederom geen uitgever bereid dit boek uit te brengen.

De bestsellerauteur is bang dat Nederland nooit zo'n fan van zijn werk is geweest, laat hij weten in een tweet. Om daar niet veel later aan toe te voegen dat zijn boeken in België altijd op support hebben kunnen rekenen.


Nu is een groot aantal boeken van Horowitz wél in een Nederlande vertaling verkrijgbaar, zoals de reeks rond Alex Rider, de serie De kracht van vijf en tal van op zichzelf staande werken. Zijn meest recent vertaalde boeken verschenen grotendeels bij Clavis, een Vlaamse uitgeverij die zetelt in Hasselt en ook een vestiging heeft in Amsterdam.

Sinds 2008, het honderdste geboortejaar van Ian Fleming, is het gebruikelijk dat eens in de zoveel jaar een nieuw James Bond-boek verschijnt, iedere keer geschreven door een andere auteur. Horowitz echter doorbreekt deze traditie met zijn tweede Bond-boek.


De boeken van zijn voorgangers zijn allemaal in het Nederlands uitgebracht, veelal bij de uitgeverij waar de desbetreffende auteur eerder was verschenen. Clavis geeft echter alleen jeugdboeken uit, dus zal voor Horowitz' James Bond-avonturen een uitgeverij voor grote mensenboeken gevonden moeten worden. Dat moet toch te doen zijn?

Het nieuwste James Bond-boek, waarvan de titel begint met een 'F', verschijnt hoe dan ook later dit jaar in het Engels.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures