Films en seriesFilms en series

woensdag 14 februari 2018

Bond versus Poirot

Fox maakt plannen 2019 bekend


Met nog immer geen distributeur voor Bond 25, lijkt een samenwerking met 20th Century Fox onwaarschijnlijk, nu de filmstudio zijn plannen voor de komende jaren bekend heeft gemaakt. Naast het verschuiven van een aantal premièredata, brengt Fox het vervolg op Murder on the Orient Express op exact dezelfde datum als Bond 25 in de bioscoop: 8 november 2019.


Zoals aan het eind van de Orient Express-film van en met Kenneth Branagh al duidelijk werd, wachtte er direct een nieuw avontuur voor Hercule Poirot; hij werd verzocht zich naar de Nijl te begeven. Dat er een remake van Death on the Nile aan zat te komen, is geen verrassing, wel dat de film op precies dezelfde datum staat gepland als de nieuwe Bond-film.

Net als Fox staat het iedere filmstudio vrij om met films te schuiven. Mocht het de makers van de Bond-films met de naderende deadline (het filmen van Bond 25 móet eind dit jaar beginnen) te heet onder de voeten worden, kunnen zij altijd nog besluiten een paar maanden door te schuiven. Een megaproductie van Fox hijgend in de nek kan net dat ene zetje zijn.

De meest recente filmversie van Murder on the Orient Express (2017) was ondanks een wisselende ontvangst een bijzonder vermakelijke film. Met een sterrencast van heb ik jou daar, Judi Dench deed ook mee, bracht de film goudgeld in het laatje van Fox.

De sterrencast van Murder on the Orient Express (2017) zonder onze Marwan Kenzari

Inmiddels heeft de Orient Express het zesvoudige opgeleverd. Ter vergelijking: Spectre (2015) verdiende nog geen vier maal het ingestoken bedrag terug. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te zien dat Hercule Poirot lucratiever is dan James Bond.

Of de aangekondigde releasedatum van Death on the Nile problemen op gaat leveren voor de productie van Bond 25, en wie dan uiteindelijk de distributie op zich gaat nemen, is vooralsnog onduidelijk. Eén ding staat klaarblijkelijk vast, ondanks dat hij de wens heeft uitgesproken zullen we Kenneth Branagh voorlopig niet als schurk in een James Bond-film zien.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures