Films en seriesFilms en series

donderdag 15 februari 2018

Monica Bellucci wil terugkeren als maffiabaas

Niet dat het er ooit eerder van is gekomen: acteur roept, filmmaker handelt. Dus zullen we Monica Bellucci nooit als maffiabaas in een James Bond-film zien. Het is haar idee om terug te keren na haar korte optreden in Spectre (2015). Voornaamste reden: ze wil graag een potje vechten met Daniel Craig.


In een interview met de Daily Inquirer vertelt de Italiaanse actrice over haar plezierige samenwerking drie jaar geleden met de James Bond-acteur. Craig op zijn beurt heeft eerder laten doorschemeren wederom graag met Bellucci te willen samenwerken.

Bond redde Bellucci's personage Lucia Sciarra uit handen van nietsontziende moordenaars waarna een korte romance volgde. De geheim agent vervolgde zijn opdracht, Sciarra zou worden opgevangen door een Amerikaanse vriend van Bond: Felix. Ervan uitgaand dat zij inderdaad een veilig onderkomen heeft weten te vinden, kan zij in theorie inderdaad terugkomen.


For Your Eyes Only (1981)
Terugkijkend op haar James Bond-avontuur heeft de inmiddels 53-jarige actrice het idee dat ze een lans heeft gebroken voor oudere actrices in de rol van Bond-girl, of 'Bond-woman' zoals zij het liever verwoordt. Gemiddeld is Bonds verovering toch zeker tien, vijftien jaar jonger dan de held zelf. Uitschieter is het dertig jaar leeftijdsverschil tussen Roger Moore (1927) en Carole Bouquet (1957) in For Your Eyes Only.

Of Bellucci's bijdrage in Spectre inderdaad een omslag van betekenis is gebleken, zullen we eind dit jaar meemaken als de cast van Bond 25 wordt gepresenteerd. Dat de Italiaanse daar zelf deel van uitmaakt, ligt niet in lijn der verwachting. Al weet je het nooit.

Eigenlijk vervulde Judi Dench (1934) in Skyfall natuurlijk de rol van Bond-girl, Bond-woman, Bond-granny. Inderdaad, 34 + 34 = 68, het geboortejaar van Daniel Craig. Het zijn maar getallen.

Bond en Bond-girl in Skyfall (2012)

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures