Films en seriesFilms en series

zaterdag 5 oktober 2019

Pinewood eert Bond-films met nieuwe wegen

De Engelse Pinewood Studios, waar de meeste James Bond-films zijn opgenomen, benoemt twee nieuwe wegen op het studioterrein ter viering van 007. Dat heeft de studio vandaag, op Global James Bond Day, bekendgemaakt.


Het gaat om de Michael G. Wilson Road en de Skyfall Avenue. Michael G. Wilson is de producent van de James Bond-films sinds Moonraker (1979). Toen nog met zijn stiefvader Albert R. Broccoli en sinds GoldenEye (1995) tot aan nu met zijn halfzus Barbara Broccoli. Daarnaast was Wilson co-scenarist van alle Bond-films uit de jaren 80.

Skyfall is de 23e James Bond-film in de reeks en de Bond-film die het meeste geld aan de bioscoopkassa wist binnen te brengen; meer dan 1,1 miljard dollar.

Pinewood Studios heeft al een Goldfinger Avenue en verschillende geluidsstudio's die verwijzen naar James Bond, zoals de Albert R. Broccoli 007 Stage, de Q Stage, de Roger Moore Stage en de John Barry Theatre.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures