Films en seriesFilms en series

zondag 17 november 2019

Bond-fotograaf Terry O’Neill (81) overleden

De Britse topfotograaf Terry O'Neill is zaterdagnacht overleden, maakt zijn agentschap Iconic Images zondag bekend. O'Neill leed aan prostaatkanker.


"Hij was één van de meest iconische fotografen van de afgelopen zestig jaar. Zijn legendarische foto's zullen niet alleen voor altijd in ons geheugen gegrift staan, maar ook in onze geest en ons hart", zei een woordvoerder van het agentschap.

O'Neill stond bekend als fotograaf van beroemdheden. Hij maakte naam in de jaren zestig, toen hij als fotograaf portretten maakte van de nieuwe gezichten van de film-, mode- en muziekwereld. Zo fotografeerde hij de bandleden van The Beatles en The Rolling Stones toen die nog aan het begin van hun carrières stonden. Ook fotografeerde hij bijna alle James Bond-acteurs.

Sean Connery

George Lazenby

Pierce Brosnan en Izabella Scorupco

Behalve popsterren portretteerde O'Neill ook grootheden als Nelson Mandela en Winston Churchill.

Zijn foto's werden over de hele wereld in kranten en tijdschriften afgedrukt. Vorige maand ontving hij een medaille voor zijn verdiensten voor de fotografie, die de Britse kroonprins William aan hem overhandigde.

In 2012 verscheen zijn boek All About Bond met unieke foto's van de set van vele James Bond-films.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2023
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures