Films en seriesFilms en series

zondag 17 november 2019

‘Daniel Craig genoemd als regisseur Bond 26’

Yeah, right...


Als je als acteur het gevoel hebt dat een filmproductie nogal veel tijd van je vraagt, dan kun je de volgende keer beter met een hengeltje aan de waterkant gaan zitten. Daily Mail ziet dat toch anders. Nu Daniel Craig zijn laatste Bond-film als acteur heeft afgerond, vindt de krant dat het voor Bond 26 tijd wordt voor Craig om in de regiestoel plaats te nemen.


Het is een (of inmiddels 'de') anonieme bron die dit Daily Mail meldt. Producent Barbara Broccoli doet namelijk verwoede pogingen om Craig voor de serie te behouden. Wil hij dan niet als acteur, dan kan hij toch gewoon als regisseur aan de slag? Kunnen ze tenminste gewoon doorfilmen als hij met zijn enkel in het gips zit.

Wie echt een berg ellende op z'n hals wil halen, moet een film gaan regisseren.

Volgens Daily Mail is de Bond-acteur zo begaan met het lot van James Bond, dat hij bij No Time to Die de drijvende kracht achter de film is. Zo heeft hij schrijfster Phoebe Waller-Bridge erbij gehaald, bemoeit hij zich met de verhaallijn en is hij betrokken bij de ontwikkeling van de filmpersonages.


Bij de vorige Bond-film Spectre (2015) trad Craig voor het eerst ook op als uitvoerend producent. Een dubbelrol die hij waarschijnlijk ook nu weer zal vervullen. Hij is in de geschiedenis van de James Bond-films de eerste hoofdrolspeler die dat voor elkaar heeft gekregen. Sean Connery wilde in zijn tijd niets liever. Het had waarschijnlijk een hoop gezucht, gesteun, een rechtszaak en Never Say Never Again gescheeld als toenmalig producenten Albert R. Broccoli en Harry Saltzman hem dat hadden gegund. (Die rechtszaak dateert uit het najaar van 1984 waarin Connery met terugwerkende kracht een winstaandeel van zijn Bond-films eist.)

Daniel Craig de regie in handen geven, zet weinig zoden aan de dijk. Als Barbara Broccoli hem zo graag wil houden, dan is dat vóór de camera, niet erachter. Als hij zulke goede ideeën heeft voor Bond 26, kan hij als mede-producent gewoon mee blijven lunchen.

Craig kennende na al die jaren, interesseert het hem geen achterwerk wie hem straks gaat opvolgen als 007 of hoe het de serie zal vergaan. Jammer voor Barbara als de franchise instort, maar Daniel valt niets te verwijten, heeft zijn werk uiterst bekwaam gedaan.

In plaats van regisseur, wat echt onzin is, zie ik hem binnenkort nog wel terugkomen voor (nu echt) de allerlaatste keer als James Bond. Picture this: Bond 26, oktober 2022, starring Daniel Craig/Léa Seydoux/Christoph Waltz... Als hij dan toch zoveel om James Bond geeft...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures