Films en seriesFilms en series

maandag 2 maart 2020

Fansite verzoekt ‘No Time to Die’ uit te stellen

Coronavirus aanleiding tot brandbrief


Fansite MI6-HQ verzoekt in een open brief aan Eon Productions, MGM en Universal om de première van No Time to Die uit te stellen tot deze zomer. Boosdoener is het coronavirus dat een steeds groter besmettingsgebied bestrijkt. De schrijvers van de brief zeggen dat de gezondheid van de wereldbevolking boven de marketingstrategie van James Bond gaat.


Omdat de 25e Bond-film al diverse malen is uitgesteld, kan deze keer er ook nog wel bij, stellen de briefschrijvers. Eerder werd door het 007-publiciteitsteam besloten geen publiciteitstour door China, Zuid-Korea en Japan te ondernemen. Filmtheaters in die landen zijn bovendien al weken gesloten.

Eind deze maand staat de wereldpremière van de nieuwste James Bond-film in Londen gepland, waarna de film vanaf 2 april in Nederland en veel andere landen gaat draaien.

De verwachting is dat een vertraging van No Time to Die geen negatieve gevolgen zal hebben voor de box-office. Daarbij komt: als de bioscopen tijdelijk sluiten, wordt het toch moeilijk om de film te bekijken.

Eon Productions heeft nog niet gereageerd op het verzoek.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures