Films en seriesFilms en series

dinsdag 1 september 2020

Bond-veteraan Arthur Wooster (91) overleden

Op 91-jarige leeftijd is de Britse cameraman en tweede regisseur Arthur Wooster overleden. Wooster werkte gedurende twee decennia aan acht James Bond-films mee, van For Your Eyes Only (1981) tot en met Die Another Day (2002).

In de interviews op de dvd’s en blu-ray’s van diverse Bond-films, is de cameraman met brillenglazen als jampotten een opvallende verschijning. Met die dikke bril zou je niet gelijk zeggen dat hij een goed cameraman was, aldus regisseur John Glen in de documentaire Inside For Your Eyes Only. In zijn eerste ontmoeting met producent Cubby Broccoli struikelde hij bovendien over het tapijt.

Wooster toonde aan dat hij van grote waarde was voor de filmproducties van James Bond, waarna hij voor iedere volgende Bond-film, met uitzondering van Tomorrow Never Dies (1997) werd teruggevraagd als cameraman en regisseur van de tweede unit, de sectie die garant staat voor de halsbrekende stunts uit de films.

Arthur Wooster (foto: Stu Thomas)

In totaal werkte Wooster aan de films van drie James Bond-acteurs; Roger Moore, Timothy Dalton en Pierce Brosnan. Inmiddels de zeventig gepasseerd, werd Die Another Day uit 2002 de laatste film waaraan Arthur Wooster zijn medewerking verleende.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures