Films en seriesFilms en series

donderdag 11 november 2021

Acteur Gavan O’Herlihy (70) overleden

update 12 november 2021

Never Say Never Again-acteur Gavan O’Herlihy is in september overleden, meldt The Hollywood Reporter. O’Herlihy stierf in het Engelse Bath. Zijn familie heeft het nieuws onlangs pas naar buiten gebracht. Een oorzaak voor het overlijden wordt niet gegeven. De in Ierland geboren acteur is 70 jaar geworden.


O’Herlihy speelde de rol van Jack Petachi, de broer van Kim Basingers Domino Petachi in Never Say Never Again. Naast zijn optreden in deze onofficiële Bond-film, was Gavan O’Herlihy onder meer te zien in Happy Days (1974), Superman 3 (1983), Death Wish 3 (1985), Willow (1988), Twin Peaks (1990/1991) en de niet onaardige horrorfilm The Descent: Part 2 (2009). Hij was een zoon van acteur Dan O’Herlihy.

De rol van Jack Petachi is afgeleid van het personage Giuseppe Petacchi uit het boek Thunderball (1961) van Ian Fleming. In de gelijknamige film uit 1965 is deze Petacchi hernoemd tot François Derval. In alle gevallen is hij een piloot die atoombommen steelt voor SPECTRE.

In Never Say Never Again doet Jack Petachi dit met behulp van een hoornvliesimplantaat die een exacte kopie is van het oog van de Amerikaanse president. Op deze manier lukt het de piloot om dummybommen om te ruilen voor echte wapens, die vervolgens door SPECTRE worden gekaapt.

Als hij zijn taak eenmaal heeft volbracht, wordt Jack Petachi overbodig verklaard en wordt hij door SPECTRE-agent Fatima Blush vakkundig uit de weg geruimd.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures