Films en seriesFilms en series

maandag 15 augustus 2022

Warner Bros. nieuwe distributeur MGM

Warner Bros. gaat buiten de Verenigde Staten de films van MGM distribueren. Alle films behalve Bond 26, die distributierechten liggen voor één Bond-film nog bij Universal Pictures, de studio die  internationaal ook No Time to Die in de bioscopen bracht. Daarna gaan de distributierechten van James Bond naar Warner Bros.


De deal met Warner Bros. geldt volgens Deadline voor drie jaar, met een optie voor verlenging, maar dat geldt niet voor James Bond. Bond 27 wordt de eerste Bond-film die onder de vlag van Warner in de filmzalen verschijnt. In een clausule staat dat Warner daarna alle volgende Bond-films gaat uitbrengen. Maar die film is nog lang niet in zicht; eerst moet deel 26 nog worden gemaakt.

Eind juni verklaarde Bond-producent Barbara Broccoli nog dat de opnamen van Bond 26 niet eerder gaan beginnen dan 2024.

De deal tussen MGM (dat onderdeel is van Amazon) en Warner Bros. zou wat betreft het uitbrengen van een Bond-film in de bioscoop een nieuwe stap zijn. Warner heeft in het verleden en op dit moment de rechten om Bond-films op thuiskopie uit te brengen. Zo wordt de nieuwe lichting James Bond-steelbooks door Warner Bros. geproduceerd.

Eerder sloot MGM een distributiedeal met Sony Pictures voor de eerste vier Bond-films van Daniel Craig. Voor Bond 25, later hertiteld tot No Time to Die, was het lange tijd zoeken naar een geschikte distributiekandidaat. Mede daardoor duurde het een poos voordat de 25e Bond-film eindelijk in productie kon gaan. Nu er met Universal nog een deal staat voor een tweede Bond-film, hoeft die hobbel niet opnieuw worden genomen. Dat scheelt alweer. De deal met Warner Bros. klinkt ook als muziek in de oren, dit geeft namelijk aan dat er toekomst is voor meerdere Bond-films.

Wanneer we het logo van Warner officieel voor aanvang van een Bond-film gaan zien, hangt af van de snelheid waarmee Bond 27 in productie gaat. Dat lijkt op dit moment nog verre toekomstmuziek. En nee, een nieuwe James Bond hebben we ook nog niet. Dat is zonder filmplannen in het vooruitzicht ook helemaal niet nodig.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures