Films en seriesFilms en series

maandag 29 augustus 2022

John Williams wil graag Bond 26 componeren

De 90-jarige John Williams zou graag de score van een Bond-film aan zijn omvangrijke oeuvre willen toevoegen. Dat zegt de Amerikaanse filmcomponist in een interview met Classic FM, schrijft The Guardian.


John Williams die furore maakte met muziek voor Star Wars, Harry Potter en de meeste films van Steven Spielberg, zoals Jaws, E.T. en Jurassic Park, legt momenteel de laatste hand aan zijn werk voor de vijfde Indiana Jones-film. Het laatste deel uit de avonturenreeks verschijnt volgend jaar zomer.

Generatiegenoot John Barry stond de eerste 25 jaar synoniem voor het geluid van James Bond. Was hij absent voor een Bond-film, dan werd een alternatief gekozen, zoals werd gedaan met de Amerikaanse componisten Marvin Hamlisch voor The Spy Who Loved Me (1977), Bill Conti voor For Your Eyes Only (1981) en Michael Kamen voor Licence to Kill (1989). Later voegde zich aan dat Amerikaanse rijtje Thomas Newman voor Skyfall (2012) en Spectre (2015) toe. De laatste componist voor een Bond-film was Hans Zimmer voor No Time to Die (2021), ook geen kleine jongen.

John Williams, die als één van de meest invloedrijke filmcomponisten mag worden gerekend, zou een interessante keuze voor een Bond-film zijn. De maestro is er voor te porren. Gezien zijn leeftijd moeten de producenten wel een beetje haast maken met Bond 26.

Eerder gaf de 90-jarige componist aan dat Indiana Jones 5 waarschijnlijk zijn laatste filmscore is.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures