Films en seriesFilms en series

zaterdag 19 november 2022

Erkenning voor ‘The Elephant Boy’

Een leuke vondst in de podcast van Really 007! Hierin wordt deze week Sayun Jantanarat opgevoerd. De man die in 1974 als 14-jarige een piepklein maar opvallend rolletje had in The Man with the Golden Gun. Hij staat bekend als The Elephant Boy. Niet op de aftiteling van de film trouwens. Daar komt zijn naam niet eens voor.

Lange tijd was dan ook onduidelijk wie deze jongen was. In de podcast blijkt waarom. Het gesprek met de podcastmakers is trouwens het tweede media-optreden dat de inmiddels 64-jarige Jantanarat heeft; de eerste was zijn medewerking aan de Bond-film.

Via een tolk, zijn goede vriend Rusty Lerner en tevens herontdekker, vertelt Jantanarat dat hij leefde als straatjongen en alles deed om aan geld te komen. Op een dag werd hij aangesproken door een man met een wandelstok die hem vroeg of hij bij de film wilde. Jantanarat nam het aanbod zonder aarzelen aan en deed met zes/zeven andere kinderen een screentest door in het water te springen en een stukje te zwemmen. Uiteindelijk werd hij verkozen. Hij kreeg er 250 Thaise baht voor, zo’n 12 dollar.

Sayun Jantanarat (in een bekend shirt) met zijn vriend Rusty Lerner

Sayun
Jantanarat, die toen geen enkel woord Engels sprak en vandaag de dag nog steeds niet, kreeg zijn tekst voorgezegd. Hij hoefde dit enkel te herhalen.

Hij had geen idee dat hij in een James Bond-film zat. Roger Moore kende hij als The Saint. Jantanarat wist niet dat Moore de rol van Bond had overgenomen van Sean Connery. Ook na de opnamedag had hij nog geen flauw benul in welke film hij zat. Pas toen hij lukraak plaatsnam in de bioscoop, waar hij bevriend was met de manager en altijd gratis naar voorstellingen mocht, zag hij zichzelf op een goed moment.

Zijn familie geloofde hem ook helemaal niet toen Jantanarat hen vertelde dat hij in een film had gespeeld. Zijn ouders hadden zelfs nog nooit een bioscoop van binnen gezien. Pas met de komst van Youtube zagen zijn broers en zussen dat hun broertje in 1974 niet had gelogen.

Op de website 007elephantboy.com zijn gepersonaliseerde foto’s van Sayun Jantanarat te koop.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures