Films en seriesFilms en series

maandag 9 september 2024

Edward Berger ontkracht geruchten regie Bond 26

De Duits-Zwitsers-Oostenrijkse regisseur Edward Berger ontkracht de geruchten dat hij in de race is voor Bond 26. Dat zegt hij in Deadline, waar hij interview geeft naar aanleiding van zijn nieuwe speelfilm Conclave. In het artikel laat Berger zich wel ontlokken dat hij Barbara Broccoli ‘een geweldige producent’ vindt.

Edward Berger

Geruchten over namen van mogelijke regisseurs voor een Bond-film doen altijd de ronde (net als namen van mogelijke James Bonds). Dat Berger tot deze geruchtenlijst behoort, mag, gezien zijn plotselinge rijzende sterrenstatus sinds zijn internationale doorbraak Im Westen nicht Neues (2022), geen verrassing heten.

Over Barbara Broccoli meldt Berger in Deadline verder: „Ze zal op het juiste moment weten wat ze moet doen. Het gaat om haar familie-erfenis. Het is haar taak om die te beschermen. En welke keuze ze ook gaat maken, het zal de juiste zijn.”

Het lijkt hiermee dat Berger een regelrechte sollicitatie de wereld instuurt.

Of Berger en Broccoli elkaar ooit hebben gesproken; die kans is aannemelijk. Of dat inderdaad over de volgende James Bond-film ging? Wie zal het zeggen. Dat een regisseur en een producent samen een kop koffie drinken, is geen unicum. Buiten James Bond heeft Barbara Broccoli ook andere projectjes lopen waarvoor zij met regisseurs in gesprek moet.

Wat Bond 26 betreft: de eerste stap naar die film zal het inhuren van een regisseur zijn. Met hem (of haar) zal de bal gaan rollen. Er moet samen aan een verhaal worden gewerkt én er zal gezamenlijk een nieuwe hoofdrolspeler worden gekozen.

Hebben we trouwens ook nog Ocean’s 14 waarvoor Edward Bergers naam de ronde doet. Is overigens ook een gerucht. De man lijkt op dit moment populair onder big budgetproducties.

Conclave met Ralph Fiennes, Stanley Tucci, John Lithgow en Isabella Rossellini in de hoofdrollen komt op 7 november uit in Nederland en op 4 december in België.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures