Films en seriesFilms en series

woensdag 17 oktober 2012

Exclusieve clip: Bond, James Bond

Na een afwezigheid van één film, is de meest iconische zin uit vijftig jaar 007 ook bij Skyfall weer van de partij: 'Bond, James Bond'.Fans en media wereldwijd spraken er bij Quantum of Solace (2008) schande van dat de standaard introductie van onze held destijds ontbrak. Hoewel ondergetekende daar iets anders over denkt (want in de volle vaart van een film valt dit helemaal niet op) is het in Skyfall een prettig weerzien. En luister vooral op de manier waarop Daniel Craig zichzelf voorstelt: er zit een bibber in zijn stem.

Het lijkt zo vanzelfsprekend, die beroemdste zin uit de filmgeschiedenis. Maar 'Bond, James Bond' is niet alleen absent in Quantum: in drie van de zes officiële Connery-films is deze introductie ook afwezig.

Begonnen in 1962 in Dr. No, en nog steeds gezien als standaard, viel het hier perfect op zijn plaats.


'I admire your courage, Miss...?'
'Trench. Sylvia Trench. I admire your luck, Mr...?'
'Bond. James Bond.'


In From Russia with Love (1963) werd de impact hiervan nog helemaal niet gezien. Dus viel het ook niemand op dat de zin hier ontbrak. In Goldfinger (1964) was ie toevallig wel weer van de partij en in Thunderball (1965) en You Only Live Twice (1967) wederom niet. Een score van 2 op 5.

Vanaf die tijd echter is de beroemde filmzin weer in iedere film vertegenwoordigd, in vijf gevallen zelfs twee keer per film, dus dat heft de uitzonderingen weer mooi op. Helemaal geen punt dus dat ie in Quantum of Solace ontbreekt. Op die film is ongetwijfeld belangrijkere kritiek te geven...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures