Films en seriesFilms en series

donderdag 24 januari 2013

China censureert Skyfall

De Chinese filmautoriteiten hebben Skyfall en de dramafilm Cloud Atlas aanzienlijk gecensureerd. Het verwijderen van de vaak minutenlange scènes leidde tot discussie in China of een dergelijke mate van censuur niet te ver gaat.


In Skyfall ontbreekt een scène in Shanghai, waarin een koelbloedige moordenaar een Chinese bewaker neerschiet. Ook is de vraag van agenten aan Severine of ze 'tot prostitutie gedwongen werd' vertaald tot 'of ze gedwongen werd om zich bij een bende aan te sluiten'.

In Cloud Atlas zijn in totaal 35 minuten weggeknipt van de bijna 3 uur durende film. Volgens de krant Jinri Zaobao leverde dat zo'n complexe verhaallijn op, dat bezoekers van de première in Peking de film niet meer konden volgen.


Niet alleen verscheidene naaktscènes en twee zoenende mannen zijn uit de film verwijderd, maar ook dialogen zijn aangepast. ''Het is een beetje grillig geworden. Ik begrijp het niet'', aldus een toeschouwer.

Bron: ANP

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2023
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures