Films en seriesFilms en series

dinsdag 8 januari 2013

Activision trekt stekker uit Bond-games

Spelontwikkelaar Activision stopt met het maken van James Bond-games. Dat weet fansite MI6 te melden. Het nieuws kwam vorige week aan het licht toen de Bond-titels via diverse aanbieders plots niet meer te downloaden waren.

Activision bezit sinds september 2007 de rechten om Bond-games te maken. Het eerste spel Quantum of Solace (2008), dat gelijktijdig met de film uitkwam, deed het redelijk goed. Een groot succes behaalde de ontwikkelaar vanaf 2010 met de vernieuwde GoldenEye-games, gebaseerd op het gelijknamige succes van Nintendo 64 uit 1997.

Met het gouden jubileum vorig jaar, bracht Activision het tegenvallende 007 Legends. Een spel dat zware kritieken te verduren kreeg en mede-ontwikkelaar Eurocom gisteren officieel de kop heeft gekost. Of dit ook de reden is van het vertrek van Activision, is niet duidelijk.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures