Films en seriesFilms en series

dinsdag 8 januari 2013

Beheerder James Bond Fansite overleden

Matthijs Ruppert, de beheerder van de Nederlandse James Bond Fansite, is donderdag 20 december overleden op 36-jarige leeftijd. Ik kreeg zojuist een mail van zijn broer Steven met dit afschuwelijke nieuws.

Matthijs, die afhankelijk was van een rolstoel, is op 19 december in zijn woonplaats Nijmegen aangereden door een automobilist toen hij op weg was naar het theater.

Sinds dit najaar had ik regelmatig mailcontact met Matthijs, omdat hij samen met Bond Blog een miniforum rond Skyfall wilde opzetten. Hoewel het forum minder heeft gedaan dan gehoopt, was de samenwerking bijzonder prettig. Zodanig dat wij eind november maar eens zijn gaan brainstormen om eindelijk eens dat James Bond-boek te gaan schrijven. In de stijl van Steven J. Rubin, Raymond Benson en Raymond Rombout, maar dan totaal anders.

In oktober heeft Matthijs nog een bijdrage geleverd aan het artikel over zijn eerste James Bond-film:

Mijn eerste Bond-film was The Living Daylights die ik destijds in de bioscoop gezien heb op elfjarige leeftijd. Toen dacht ik wow, daar wil ik er meer van zien! En zodoende groeide mijn enthousiasme voor James Bond. Ik struinde de rommelmarkten af voor de boeken (want die zijn ook erg leuk) en bezocht meermaals de videotheek voor de overige films.

In de loop der jaren heb ik zelf alle Bond-films gekocht op VHS, dvd en jawel ook weer op blu-ray. Kortom ik heb ze al vaak met veel plezier gezien.

The Living Daylights is overigens nog steeds een goede film, alhoewel ik de opvolger Licence to Kill nog net iets beter vind...

Matthijs Ruppert
James Bond Fansite

De laatste mail die ik van Matthijs ontving was op woensdag 19 december om 17:02 uur. Niet veel later heeft het ongeluk plaatsgevonden.

2 opmerkingen:

JW Pepper zei

Rust zacht Matthijs!
Veel sterkte toegewenst aan de nabestaanden.
Anoniem zei

Wat een verschrikkelijk nieuws!
Langs deze weg wil ik de familie mij medeleven tonen. Ik wens ze alle kracht die nodig is om het vroege verlies van Matthijs te verwerken.
Annelise


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures