Films en seriesFilms en series

vrijdag 4 januari 2013

Oscar eert vijftig jaar 007

Tijdens de 85e Oscar-uitreiking zal een speciaal eerbetoon aan de jubilerende James Bond-films worden vertoond. Dat heeft de organisatie van de Academy Awards vandaag bekendgemaakt. Op welke manier dat gaat gebeuren, zal waarschijnlijk tot het laatste moment geheim blijven.

James Bond en de Oscars. Dat is nooit zo'n gelukkige combinatie geweest. Toen producer Albert R. Broccoli in 1982 de Irving G. Thalberg Award kreeg uitgereikt, leek dat een mooie waardering voor twintig jaar James Bond. Maar dat was ook meteen de laatste keer dat de Academy Bond ├╝berhaupt genoemd heeft! Daarna is opvallend genoeg zelfs geen nominatie meer in de wacht gesleept.

Roger Moore reikt de Irving G. Thalberg Award uit aan Bond-producer Cubby Broccoli

Zo'n eerbetoon is natuurlijk hartstikke leuk, maar we willen gewoon zo'n beeldje! Met het bejubelde Skyfall nu in de bioscoop zijn de verwachtingen op een nominatie hooggespannen. Momenteel is alleen de shortlist van visuele effecten bekend waarop de naam Skyfall prijkt.

Donderdag 10 januari zullen de nominaties voor de 85e Oscars bekend zijn. De uitreiking vindt plaats op zondag 24 februari.

Met dank aan Ab Zagt voor de melding.

1 opmerking:

Anoniem zei

I actually value your rendering this info for people trying to get
more info about subject areas such as this. Your blog was well crafted and well investigated, that is certainly greatly appreciated.
I actually am often looking for new sites to follow and browse regularly.


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures