Films en seriesFilms en series

donderdag 17 januari 2013

Dominic Cooper als Ian Fleming

De Britse acteur Dominic Cooper gaat de rol van Ian Fleming spelen in een nieuwe miniserie, vooralsnog simpelweg Fleming getiteld. Het verhaal is gesitueerd tijdens de Tweede Wereldoorlog en belicht de periode waarin Fleming bij de Marine Inlichtingendienst werkte, daar waar de kiem werd gelegd voor zijn Bond-verhalen.

Dominic Cooper 

Commander Fleming
Opvallend is de keuze van Cooper misschien wel. De acteur lijkt in de verste verte niet op de geestelijk vader van James Bond. Aan de andere kant - toen Daniel Craig in 2005 werd benoemd als opvolger van Pierce Brosnan, riep ook iedere dat hij niet op 'James Bond' leek.

Cooper kennen we onder meer van zijn hoofdrol in The Devil's Double, een grotendeels Nederlandse productie geregisseerd door Lee Tamahori van Die Another Day.

De vierdelige Fleming-biopic wordt geregisseerd door Duncan Jones, ofwel Zowie Bowie, de zoon van. Opnames beginnen komende maand in Engeland en Boedapest. De serie moet eind van dit jaar te zien zijn op Sky Atlantic.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures