Films en seriesFilms en series

woensdag 28 augustus 2013

Eerste plotdetails Solo vrijgegeven

De Amerikaanse uitgeverij van het nieuwe Bond-boek Solo heeft de eerste plotdetails vrijgegeven, meldt website The Book Bond. Het is uiteraard een reclamepraatje, maar geeft wel een beeld welke richting het verhaal opgaat.

Het is 1969, en, na zojuist zijn 45e verjaardag te hebben gevierd, wordt James Bond – geheim agent 007 – opgeroepen naar het hoofdkwartier om een ongebruikelijke opdracht aan te nemen. Zanzarim, een instabiel West-Afrikaanse natie, wordt geteisterd door een burgeroorlog. M stuurt Bond erheen om de rebellen die het gevestigde regime bedreigen neer te slaan.

Bonds aankomst in Afrika markeert het begin van een koortsachtige missie om de krachten achter deze wrede oorlog te ontrafelen. Al snel komt hij er achter dat de situatie alles behalve eenvoudig is. Stukje bij beetje ontdekt Bond de ware reden van het geweld in Zanzarim – een samenzwering die verder reikt dan hij ooit had kunnen bedenken.


Van de slagvelden in West-Afrika tot de gesloten deuren in Londen en Washington, is deze roman een spannende thriller, een boeiend verhaal vol met memorabele personages en onverwachte wendingen en een meesterlijke studie van machtsmisbruik. Solo is een waardige aanvulling op de James Bond-canon.

Het nieuwe Bond-boek door William Boyd verschijnt volgende maand. Ook verkrijgbaar in de Nederlandse vertaling.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures