Films en seriesFilms en series

woensdag 28 augustus 2013

Robert Shaw (1927 — 1978)

Vandaag 35 jaar geleden verloor de filmwereld een acteur van wereldformaat: Robert Shaw. Bekend uit talloze speelfilms, waar hij de meest uiteenlopende rollen speelde. In From Russia with Love (1963) gaf hij met verve gestalte aan de zwijgzame moordenaar Grant, die door James Bond in de Orient Express na een bruut gevecht wordt gedood.

Robert Shaw werd slechts 51 jaar.


Filmster uit Jaws dood

Van onze correspondent
LONDEN, dinsdag

Jaws (1975)
De Britse filmacteur Robert Shaw, die de laatste jaren wereldroem heeft vergaard in succesvolle films als Jaws, the Sting en the Deep is gisteren overleden in de lerse Republiek waar hij de laatste jaren om belastingredenen heeft gewoond.

Shaw, die 51 jaar is geworden, maakte gistermiddag in de omgeving van zijn woonplaats, het dorpje Castlebar, een pleziertochtje in de auto samen met zijn derde vrouw en voormalige secretaresse, Virginia Jansen, toen hij achter het stuur onwel werd. De acteur stapte uit om wat frisse lucht te scheppen, maar verloor het bewustzijn.

Bij aankomst in het ziekenhuis, waar hij met een ijlings gealarmeerde ambulance naar werd vervoerd, bleek de beroemde filmster echter al te zijn overleden, vermoedelijk aan een hartaanval.

Robert Shaw met Sean Connery in From Russia with Love (1963)

Shaw, die ook bekendheid genoot als schrijver, was kortgeleden uit Amerika naar zijn huis in lerland gegaan om te herstellen van een ernstig gekneusde enkel, een blessure die hij had opgelopen gedurende de opnamen van zijn nieuwste film The Avalanche Express, die later dit jaar in première zal gaan. Een andere film Force from Navarone, waarin hij eveneens de hoofdrol speelt, zal ook binnenkort in de bioscopen komen.

Shaw, een van de best verdienende Britse acteurs, was drie keer getrouwd geweest en laat acht kinderen na. Zijn tweede vrouw, de actrice Mary Ure, overleed twee jaar geleden in Londen aan kanker.

De Telegraaf, 29 augustus 1978

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2023
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures