Films en seriesFilms en series

maandag 2 september 2013

Famke Janssen in Nederlandse film

Famke Janssen gaat waarschijnlijk volgend jaar voor het eerst een hoofdrol spelen in een Nederlandse speelfilm. Dat meldt het AD vandaag. De krant heeft de 48-jarige actrice gesproken op het festival van Deauville, waar zij op dit moment aanwezig is als jurylid.

Janssen oogstte in Hollywood furore met onder meer rollen in vier X-Men-films en als Bond-girl in GoldenEye. Ook maakte ze onlangs haar eerste productie als regisseur. Maar in een Nederlandse speelfilm was het voormalige model nog nooit te zien. Daar moet volgend jaar verandering in komen, vertelt ze in het AD.

Ze hoopt een film te gaan maken met haar zuster, regisseur Antoinette Beumer (De gelukkige huisvrouw). Het zou gaan om een boekverfilming. "Het moet er maar een keer van komen", zegt Janssen. Enkele jaren geleden was het de bedoeling dat de zussen samen het historische epos Kenau zouden gaan maken, over de Haarlemse verzetsheldin in de Tachtigjarige Oorlog. Maar dit project kreeg uiteindelijk een andere regisseur, waarna Monic Hendrickx de hoofdrol overnam.

Fotoshoot GoldenEye (1995) met Izabella Scorupco en Pierce Brosnan

Janssen zit overigens ook aan de andere kant van de oceaan niet om werk verlegen. Binnenkort begint zij in Toronto aan het draaien van het tweede seizoen van de hitserie Hemlock Grove waarin zij een belangrijke vaste rol vertolkt.

Aan het AD vertelt de actrice ook over het bizarre voorval waarbij een insluiper in haar huis in New York een mysterieus kinderboek achterliet. Haar aangifte werd wereldnieuws. "Het voorval heeft mij wel aangegrepen", bekent de Nederlandse actrice. "Ik heb er nog steeds nachtmerries van. Deze inbreuk in mijn privéleven zou voor iedereen een aangrijpende gebeurtenis zijn."

Bron: AD

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures