Films en seriesFilms en series

zaterdag 7 september 2013

Roland Emmerich wil Bond-film regisseren

Tuurlijk mag iedereen zijn zegje doen. Zo ook master of disaster Roland Emmerich. De Duitse regisseur laat in een interview met Yahoo weten in de toekomst graag een Bond-film te willen regisseren.

Hij wil geen 'klassieke' Bond-film maken, aldus de regisseur. Waarmee hij waarschijnlijk doelt op de formule waardoor een Bond-film aanvoelt als... een Bond-film. Nee, Emmerich stemt alleen toe als hij zijn stempel mag drukken. Dus voor minder dan de ondergang van de wereld zal hij het wel niet doen.

Voor wat het waard is, is Emmerich te spreken over de wijze waarop Sam Mendes Skyfall naar zijn hand heeft gezet. Zo zou de Duitser het ook graag willen doen. Maar Skyfall is wel degelijk een klassieke Bond geworden, daarom spreekt de film ook zo aan. Het evenwicht tussen traditionele waarden en originele idee├źn heeft Mendes heel correct in balans weten te houden.

Op enige subtiliteit is Roland Emmerich met Independence Day, The Day After Tomorrow en 2012 nooit betrapt. De kans lijkt mij heel klein dat Eon ooit met hem in zee zal gaan...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures