Films en seriesFilms en series

zaterdag 10 mei 2014

Verboden commentaartracks op MP3

Download nu de 'verboden' commentaartracks van Dr. No, From Russia with Love en Goldfinger. Begin jaren negentig uitgebracht voor de laserdiscversies van Criterion. Maar EON Productions was er allerminst blij mee - de laserdiscs werden daarom al snel uit de handel genomen.

Op de tracks zijn onder meer regisseurs Terence Young en Guy Hamilton te horen, scenarist Richard Maibaum en editor Peter Hunt. Host is Steven J. Rubin, schrijver van de The James Bond Films. Een boek waar EON Productions geen medewerking aan wilde verlenen.

Wellicht dat de medewerking van Rubin in het verkeerde keelgat was geschoten. Of de ietwat seksistische opmerkingen van de geïnterviewden. Aan het eind van de track van Goldfinger zegt Peter Hunt dat de sexy Sean Connery 'iedereen zou kunnen n**ken'. En Terence Young vond dat er gaandeweg teveel geld over de balk werd gesmeten bij de films.

Het zijn allemaal aannames, maar feit blijft dat deze commentaartracks daarna nergens meer op officiële dvd's of blu-rays zijn uitgebracht.

Dankzij website The 007 Dossier zijn deze 'verboden' tracks nu te downloaden als MP3. Van Dr. No en Goldfinger is er ook een apart spoor met muziek en geluidseffecten beschikbaar.

1 opmerking:

JW Pepper zei

Top!! Ik ben benieuwd.


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures