Films en seriesFilms en series

dinsdag 24 juni 2014

John Cleese verdwenen door 'humorloze' James Bond

John Cleese is uit de James Bond-films verdwenen, omdat die steeds meer proberen te lijken op de 'grauwe en humorloze' films over Jason Bourne. Dat stelt de 74-jarige Cleese, die vooral bekend is als lid van het absurdistische comedygezelschap Monty Python.

De acteur speelde gadgetman Q in de James Bond-film Die Another Day uit 2002. Drie jaar daarvoor debuteerde hij als Q's assistent in The World Is Not Enough.

"Het grote geld kwam uit Azië, waar het publiek veel meer van actiescènes houdt", zegt de Britse acteur tegen radiobode Radio Times. "Daar snappen ze die subtiele Britse humor en klassengrapjes niet. Nu duren dat soort scènes ook veel te lang, vind ik. Het is een fundamentele fout."

Cleese nam de rol van Q over van de in 1999 verongelukte Desmond Llewelyn, die vanaf 1963 alle scènes met Q had gespeeld. Cleese kreeg al gauw een grote schare fans met zijn excentrieke invulling van Q.

The World Is Not Enough (1999) met Desmond Llewelyn, Pierce Brosnan en John Cleese

In Casino Royale uit 2006, waarin nieuwkomer Daniel Craig te zien was als een beduidend hardere Bond, schitterde Q echter door afwezigheid. Cleese wil echter niet toelichten of hij uit de films is gestapt of niet meer werd gevraagd.

Ben Whishaw als Q
Ook Quantum of Solace uit 2008 was een Q-loze Bond-film, en het personage keerde pas terug in het in 2012 verschenen Skyfall. Daarin werd de rol vertolkt door de toen 32-jarige Ben Wishaw, die Q neerzette als een grappenmakende computernerd. Hij keert terug in de volgende Bond-film, die volgend jaar verschijnt.

Cleese is momenteel bezig Monty Python te reanimeren. Met de vier nog levende leden treedt hij volgende maand op in de Londense O2 Arena.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures