Films en seriesFilms en series

zondag 11 januari 2015

Complete score Moonraker via Kickstarter

Met een beetje steun van ons, kun je straks na 35 jaar eindelijk de complete Moonraker-soundtrack aan je verzameling toevoegen. Tadlow Music wil met behulp van Kickstarter de complete muziekscore van Moonraker opnieuw opnemen. Hiermee gaat een wens van vele Bond- en John Barry-liefhebbers in vervulling.

De muziek van Moonraker is een van de meest ondergewaardeerde werken van John Barry. Dat komt mede door de belabberde uitgaven die er van zijn; incompleet en technisch kwalitatief onder de maat. In tegenstelling tot alle andere Bond-scores van Barry, verkaste de opname van Moonraker eenmalig naar de Davout-studio's in Parijs. Hoewel de akoestiek van deze studio erg Moonraker klinkt, een beetje hol, laat het kwalitatief te wensen over. Daarnaast missen we gewoon een groot aantal prachtige tracks waarvan de originele banden als verloren kunnen worden beschouwd.

Maar daar kan nu verandering in komen. Dirigent Nic Raine, die samenwerkte met John Barry voor A View to a Kill en The Living Daylights, heeft al een groot aantal heropnames van Bond-scores op zijn naam staan. Zoals de Bond Back In Action-cd's. Samen met het Praags Philharmonisch Orkest zal hij de taak op zich nemen Moonraker beter te laten klinken dan ooit tevoren.

Wie ook een fonkelnieuwe Moonraker-soundtrack wil (en wie wil dat nou niet), kan hier een steentje bijdragen.

2 opmerkingen:

JW Pepper zei

Als het waar is, zeer slecht nieuws over de master tapes: http://bondandbeyond.forumotion.com/t1948-the-fate-of-john-barry-s-moonraker

Jasper Hartog zei

Die beschouwden we al langer als verloren. Vandaar dat dit project meer dan welkom is. Lobby al jaren voor een new recording. En zo te zien, we zijn er bijna!


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures