Films en seriesFilms en series

woensdag 21 januari 2015

Nieuwe opname Moonraker gecanceld

Helaas. Door een rechtenkwestie gaat het Moonraker-project niet door. Dat laat initiatiefnemer James Fitzpatrick vandaag weten.


Vorige week waren Bond-fans wereldwijd opeens blij verrast door de aangekondigde heropname van de muziek van Moonraker. Eén van John Barry's meest ondergewaardeerde werken, die nooit de behandeling heeft gekregen die het verdient. Dirigent Nic Raine zou met het Praags Philharmonisch Orkest een compleet nieuwe opname van alle bestaande én alle ontbrekende tracks van Moonraker maken.

Het project moest gefinancierd worden met behulp van Kickstarter. Een bedrag van 25 duizend pond was nodig om de opname te kunnen realiseren. Hoewel er nog ruim de tijd was, werd het bedrag na iets meer dan een week al behaald.

Vandaag blijkt dat er een probleem is met de rechten. Slordig, maar vooral jammer, dat hier van te voren niet aan is gedacht.

Wie een slim plan heeft om het project alsnog door te laten gaan, schroom niet het te melden. Wijlen John Barry, Bond-fans, muziekliefhebbers — we verdienen gewoon een nieuwe Moonraker-soundtrack. En het bewijs is geleverd: meer dan 25 duizend pond in een mum van tijd bij elkaar gesprokkeld...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures