Films en seriesFilms en series

woensdag 7 januari 2015

Acteur Khan Bonfils (42) plots overleden

Khan Bonfils is plotseling overleden, meldt Variety. De acteur kreeg maandag tijdens de repetities bij de Craft Theatre Company in Londen een hartstilstand. Hulp mocht niet meer baten. Bonfils speelde twee kleine schurkenrollen in de James Bond-films. De acteur is 42 jaar geworden.


Voor zijn eerste rol in Tomorrow Never Dies (1997) kreeg Khan Bonfils wel een naam, echter zonder vermelding op de aftiteling. Bonfils personage Satoshi Isagura is te zien tijdens de spannende pre-titles van de film, waarin terroristen vanuit de hele wereld wapens verhandelen op de Khyberpas. Satoshi Isagura wordt verantwoordelijk gehouden voor de werkelijk gebeurde Sarin-gasaanval in de metro van Tokio in 1995. Als de gehele markt wordt opgeblazen, wordt er daarna niets meer van Satoshi Isagura vernomen. Of hij, net als Henry Gupta, is weten te ontkomen, blijft onduidelijk.

Vijftien jaar later duikt Bonfils opnieuw op in een Bond-film. Ditmaal als handlanger van Silva. Bonfils is te zien op het schip Chimera dat James Bond en Sévérine naar het verlaten eiland van Silva brengt.

Khan (soms geschreven als Kan) Bonfils werd geboren in Vietnam en groeide op bij pleegouders in Denemarken. Hij studeerde drama aan de Webber Douglas Academy of Dramatic Art in Londen. In de bioscoop was hij onder meer te zien in Star Wars: Episode I – The Phantom Menace (1999), Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003) van Jan de Bont, Sky Captain and the World of Tomorrow (2004) en Batman Begins (2005).

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures