Films en seriesFilms en series

zaterdag 10 oktober 2015

James Bond voor Dummies in de winkel

Twan Arts
Het eerste James Bond-boek ter wereld zonder fouten ligt nu in de winkel. James Bond voor Dummies van Twan Arts is wereldwijd het eerste Dummieboek over 007. Inmiddels hebben de Engelse en Franse Dummies interesse getoond in een vertaling.

Auteur Twan Arts, sinds jaar en dag Bond-fan, was stomverbaasd toen hij eind vorig jaar ontdekte dat er nog geen James Bond voor Dummies bestond. Hij zette een plan op papier, stapte daarmee naar BBNC uitgevers en haast was geboden om de 007-editie vlak voor de release van Spectre in de winkel te krijgen. En dat is gelukt. James Bond voor Dummies is gisteren gepresenteerd in boekhandel Van Piere in Eindhoven.

Het Bond-virus brak uit bij Arts toen hij van zijn ouders Thunderball mocht opnemen van tv. De volgende dag bleek dat de laatste 20 minuten van de film niet op de band stonden. Niettemin was Arts geraakt door het incomplete Bond-avontuur. Bij de V&D kwam hij tot de ontdekking dat er een hele reeks James Bond-films bestond. Niet alleen met Sean Connery, maar ook met andere hoofdrolspelers.


Zo'n VHS kostte destijds 40 gulden. Van de 5 euro die hij wekelijks als zakgeld kreeg, kocht hij iedere acht weken een nieuwe film. Van zijn tiende tot zijn achttiende bekeek Arts vervolgens iedere zaterdagochtend een James Bond-film. Acht jaar lang 52 zaterdagen zijn in totaal zo'n slordige 416 filmvertoningen.

De zinnige tijdsverspilling is niet voor niets geweest. James Bond voor Dummies: voor iedereen die nog niets, een beetje of heel veel van 007 weet. Hoogst aanbevolen door Bond Blog.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Toch jammer dat ik er wederom achteraf achter moet komen dat we bij eenzelfde evenement waren ;)

Jasper Hartog zei

Ik was vermomd als geheim agent! Enkel herkenbaar aan een tuxedo en een Aston Martin DB5. Maar zo druk was het niet, dus we hadden best even een praatje kunnen maken. Ik zal de volgende keer beter opletten - al ken ik persoonlijk erg weinig Bond-fans. Twan had ik voor die tijd ook niet eerder ontmoet. Maar wat vind je van het boek?


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures