Films en seriesFilms en series

donderdag 27 juli 2017

'Drie regisseurs op shortlist Bond 25'

Volgens Variety en Deadline heeft Eon Productions drie regisseurs op het oog die met elkaar strijden om de regisseursstoel van Bond 25. Fransman Yann Demange lijkt de beste papieren te hebben. De Canadees Denis Villeneuve (van de nieuwe Blade Runner) en de Schot David Mackenzie zijn de andere twee.

Yann Demange

Demange is momenteel bezig met zijn tweede speelfilm, White Boy Rick, die begin 2018 moet uitkomen. De eerste film die de jonge Fransman (geboren in 1976 of 1977) draaide was '71 uit 2014. Niet bijster veel ervaring dus voor een monsterproductie als James Bond.

De kans dat een nieuwkomer in de filmwereld gelijk een nieuwe, onervaren Bond-acteur in de schoot geworpen krijgt, is dan ook niet groot. Waarmee de optelsom gauw gemaakt is dat Daniel Craig wel terug móet komen (want dat weten we nog steeds niet zeker).

Denis Villeneuve (1967) heeft zich na Blade Runner 2049 verbonden aan een remake van Dune, waardoor zijn beschikbaarheid voor Bond 25 minder groot wordt geacht. Wel aardig om te vermelden dat Blade Runner werd geschoten door Roger Deakins, die voor Skyfall (2012) nog een Oscarnominatie in de wacht sleepte. Niemand zal het erg vinden als Villeneuve Deakins met zich meebrengt voor Bond 25 (en gelijk ook Sylvia Hoeks als Bond-girl cast).

Denis Villeneuve en Roger Deakins op de set van Blade Runner 2049

Niet veel anders is dat met de beschikbaarheid van Mackenzie (1966), die vorig jaar hoge ogen gooide met Hell or High Water. Hij heeft zich verbonden aan het Netflix-project Outlaw King, een film over de 14e-eeuwse Schotse koning Robert The Bruce.

En daarmee lijkt Yann Demange de enige die tijd heeft voor Bond 25.

Mocht hij het worden, dan is het voor de tweede keer sinds Zwitser Marc Forster van Quantum of Solace (2008) dat een niet-Engelstalige regisseur wordt aangetrokken voor een Bond-film.

Goldfinger-regisseur Guy Hamilton werd weliswaar net als Demange in Parijs geboren, maar had Britse ouders. Hetzelfde geldt voor de eerste Bond-regisseur Terence Young wiens ouders op het moment van zijn geboorte in Shanghai woonden.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures