Films en seriesFilms en series

donderdag 13 juli 2017

Eon gaat boek over vrouwelijke spion verfilmen

Voor de derde maal sinds Spectre (2015) begint Eon Productions aan een andere film dan Bond 25. Dat meldt onder meer The Hollywood Reporter.

De productiemaatschappij van de James Bond-films gaat het eerste boek uit de Stephanie Patrick-serie verfilmen, het verhaal over een vrouwelijke spion. Blake Lively, die leuke uit haaienfilm The Shallows (2016), heeft getekend voor de hoofdrol.

Blake Lively

Stephanie Patrick is de hoofdpersoon uit inmiddels vier boeken van de Engelse schrijver Mark Burnell. Het eerste avontuur dat nu verfilmd gaat worden, The Rhythm Section (in Nederland uitgegeven als De ritmesectie), dateert uit 1999. De regie is in handen van Reed Morano.

Het verhaal gaat over een vrouw wiens familie door een vliegtuigcrash om het leven komt. Als blijkt dat de crash geen ongeluk was, probeert zij middels tal van vermommingen, de waarheid te achterhalen.

In 2009 was er sprake van een andere verfilming van een boek van Mark Burnell, Remote Control, door Eon Productions. Dit project is vooralsnog nooit van de grond gekomen.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de producties Film Stars Don't Die in Liverpool en Nancy, beide medegeproduceerd door Eon Productions. De films moeten respectievelijk dit en volgend jaar verschijnen. Wanneer The Rhythm Section uitkomt is nog niet bekend.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2022
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures