Films en seriesFilms en series

woensdag 26 juli 2017

James Bond Experience in Oostenrijk

Op de filmlocatie van Spectre in het Oostenrijkse Sölden komt deze winter een James Bond-filminstallatie, wat dat ook mag zijn. Wat we er precies kunnen gaan beleven, krijgen we later te horen. De impressie hieronder ziet er in al zijn simpelheid verwachtingsvol uit.


Het was een duidelijke verwijzing naar Piz Gloria uit On Her Majesty's Secret Service (1969); de Hoffler Klinik uit Spectre (2015). Een kliniek op de besneeuwde bergtop van de Gaislachkogel. In werkelijkheid het Ice Q-restaurant.

Hoewel de locatie in de laatste Bond-film enkel als tussenstop werd gebruikt, waren de plaatjes die er geschoten werden oogstrelend. Het prachtige panorama, vanuit het grotendeels van glas gemaakte gebouw, deden sprookjesachtig aan.


Een prima locatie voor iets wat een James Bond Experience zou kunnen worden, laten we het zo maar noemen. In en rond Piz Gloria is de laatste jaren ook flink aan de weg getimmerd om de belevenis op de Schilthorn 007-proof te maken. Het bezoek van de geheim agent aan de Zwitserse Alpen in 1968/1969 heeft het draaiende restaurant geen windeieren gelegd. Er zijn slechtere excuses om publiek te trekken.

De installatie in Sölden is gebaseerd op het werk van de vorig jaar overleden production designer Ken Adam. Wie geïnteresseerd is in de namen die aan het project meewerken, kijk op 007.com.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2022
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures