Films en seriesFilms en series

woensdag 8 november 2017

Bond-girl Karin Dor (79) overleden

De Duitse actrice Karin Dor is begin deze week op 79-jarige leeftijd in München overleden. Dat meldt het theater Komödie im Bayerischen Hof vandaag. Dor speelde in de film You Only Live Twice (1967) de rol van Helga Brandt, de handlangster van Blofeld.


Naast James Bond werd Dor ook internationaal bekend door rollen in de spionagefilm Topaz (Alfred Hitchcock, 1969) en films naar de boeken van de Duitse schrijver Karl May zoals Der Schatz im Silbersee (1962) en Winnetou II (1964).

Dor speelde sinds 1953 in vele tientallen films, toneelstukken en tv-series.

In de rol van Helga Brandt was het haar taak James Bond (Sean Connery) te verleiden en hem vervolgens om te brengen. Als haar missie mislukt, wordt Brandt door haar baas Blofeld op het matje geroepen, waarna hij haar via een valluik aan zijn hongerige school piranha's voert.


De als Kätherose Derr in Wiesbaden geboren actrice kampte volgens Duitse media sinds ze in de zomer van 2016 in Noord-Italië ten val kwam, met ernstige gezondheidsproblemen. Ze overleed maandagavond in een verpleeghuis.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures