Films en seriesFilms en series

vrijdag 13 juli 2018

Miss Moneypenny verklaart 007 Elements voor geopend

007 Elements, de James Bond-experience gebouwd in de rotsen van de Gaislachkogel in het Oostenrijkse Sölden, is nu toegankelijk voor publiek. De zogeheten ‘cinematic installation’ werd gisteren officieel geopend door Miss Moneypenny, ofwel actrice Naomie Harris uit Skyfall (2012) en Spectre (2015), vergezeld door Jakob Falkner, algemeen directeur van de Sölden Bergbahnen.


Gelegen drieduizend meter boven zeeniveau, is 007 Elements de hoogst begaanbare attractie in zijn soort. Bezoekers aan de experience stappen als het ware de wereld van James Bond binnen, die getoond wordt door middel van negen verschillende zalen en een buitenplaats met een adembenemend uitzicht over de Alpen.

De bouw van het museum van 1300 vierkante meter, begon in mei vorig jaar, en zou aanvankelijk deze winter klaar zijn. Die deadline werd niet gehaald. Jammer voor degenen die voor die periode een wintersportvakantie in Sölden hadden geboekt. Ze kunnen nu op herkansing.

De wintersportplaats werd drie jaar geleden gebruikt als decor voor de laatste Bond-film Spectre. De focus van de expositie ligt dan ook op die film. Zo zijn er de Land Rover Defender en de Range Rover Sport SVR uit de 24e Bond-film te zien, het vleugellamme Britten-Norman BN-2 Islander-vliegtuig, vier Omega-horloges die James Bond in verschillende films heeft gedragen en diverse ski-outfits van Bogner, onder meer gebruikt in The Spy Who Loved Me (1977), For Your Eyes Only (1981) en A View to a Kill (1985).


De tickets voor 007 Elements vallen in prijs nog wel mee: 22 euro voor volwassenen, kinderen tot een bepaalde leeftijd betalen tien euro minder. Dan moet je alleen wel over een privéhelikopter beschikken. Wie geen wintersportpas heeft om met de kabelbaan op en neer te gaan, is in totaal 54 euro per persoon kwijt.

Ga voor meer informatie naar 007 Elements.

En dan nu graag weer een nieuwe film...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures