Films en seriesFilms en series

vrijdag 7 januari 2022

Mathieu Amalric te gast bij Filmfestival Rotterdam

Bond-boef Mathieu Amalric uit Quantum of Solace (2008) is één van de gasten van het International Film Festival Rotterdam (IFFR), dat dit jaar geheel online plaatsvindt. Het filmfestival belooft een diepgaand gesprek met Amalric over zijn rijke carrière aan beide kanten van de camera, want de Fransman ziet zichzelf vooral als regisseur.


Dat Amalric zichzelf meer regisseur dan acteur rekent, klinkt misschien vreemd voor iemand die al sinds de vroege jaren negentig rol na rol speelt, driemaal een César won voor zijn acteerwerk, en die zich met films als The Diving Bell and the Butterfly en Quantum of Solace ook internationaal in de kijker speelde. Maar acteur werd hij per ongeluk, heeft Amalric in interviews herhaaldelijk gezegd, en hij acteert alleen als een project ‘onweerstaanbaar’ is. Dat zijn ze dus nogal vaak.


Op IFFR is Amalric dit jaar in beide functies vertegenwoordigd. Als regisseur brengt hij Hold Me Tight, zijn zesde speelfilm, waarin hij de Luxemburgse actrice Vicky Krieps een podium geeft om te schitteren als vrouw die op drift is geraakt. Langzaam geeft de film prijs waarom zij zomaar in haar stationwagon stapte en wegreed van haar gezin. Ook het personage dat Amalric zelf speelt in Tralala is zoekende. In de film van de broers Arnaud en Jean-Marie Larrieu, met wie Amalric al vier eerdere films maakte, speelt hij een singer-songwriter die zijn midlifecrisis bedwingt door als straatzanger naar Lourdes te trekken.

Het IFFR vindt plaats van 26 januari tot 6 februari. Het interview met Mathieu Amalric is wereldwijd gratis te bekijken vanaf 30 januari om 16:00 uur via IFFR.com.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures